dissabte, 12 de març del 2016

3a Jornada de recuperació de la memòria històrica: recuperem els búnquers de la Guerra Civil a Blanes

Joves d’Esquerra Verda i Alternativa Jove organitzen una jornada de voluntariat per recuperar i restaurar els búnquers de la Guerra Civil a Blanes, que es durà a terme dissabte 16 d’abril de 2016.

Després que el ple de febrer de 2014 de l'Ajuntament de Blanes aprovés catalogar els búnquers com a Bé Cultural d’Interès Local, Joves d’Esquerra verda, amb la col·laboració d’Alternativa Jove, han presentat la tercera jornada de treball per recuperar els búnquers de la Guerra Civil a Blanes, i per aquest motiu, busquen voluntaris i voluntàries per col·laborar-hi, després d'una primera edició en la que van participar un centenar de persones, principalment joves.El dissabte 16 del proper mes d'Abril, de 10:00h del matí, a 18:00h de la tarda es portaran a terme els treballs, que consistirà en un bloc de dues hores i mitja pel matí, i dues més per la tarda, per tal de netejar, buidar de runes i deixalles els interiors, netejar els creixements vegetals que hi ha hagut a l’interior, i netejar les pintades, moltes d’elles racistes i feixistes, per completar l'obertura del 2n ramal d'un bunquers i passadís sota el bosc de més de 30 metres després que en la segona jornada quedessin obertes tres entrades. Tanmateix, es continuarà treballant en l'obertura d'un dels nius de metralladora que dóna a la penya sobre el barri de La Plantera.

En aquesta tercera edició, també es pren per objectiu l'obertura d'un tercer conjunt de passadissos, ubicats a tocar de la carretera de Malgrat.

Entre el bloc de matí i tarda, hi haurà dinar i la presentació del llibre "Patrimonici", a càrrec de l'autor del mateix, l'arqueòleg Roger Molinas. Patrimonicidi, amb un llenguatge proper i en primera persona, posa damunt la taula les contradiccions i els conflictes d’interessos existents a l’arqueologia d’avui, molts dels quals, no ens permeten anar més enllà en la recerca de les tres grans preguntes que sempre acompanyaran a la humanitat: qui som? D’on venim? I cap on anem?.

Les jornades tenen com a objectiu recuperar el patrimoni i la memòria, així com la preservació del simbolisme que suposen aquestes construccions de resistència contra el feixisme. Aquesta segona jornada és un compromís adquirit entre les voluntàries i l'organització en l'edició anterior per tal de continuar els treballs i acabar engegant un itinerari de la memòria històrica que ressegueixi els vestigis i fets més destacats de la guerra civil a Blanes.

Per inscriure’s a les jornades, podeu adreçar-vos aqui!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada