dimarts, 18 de març del 2014

Es busquen voluntaris per recuperar els búnquers de la Guerra Civil a Blanes

Joves d’Esquerra Verda i Alternativa Jove organitzen una jornada de voluntariat per recuperar i restaurar els búnquers de la Guerra Civil a Blanes, que es durà a terme dissabte 12 d’abril.

Després de que el passat ple del mes de febrer aprovés catalogar els búnquers com a Bé Cultural d’Interès Local, Joves d’Esquerra verda, amb la col·laboració d’Alternativa Jove, han presentat un projecte per a recuperar els búnquers de la Guerra Civil a Blanes, i per aquest motiu, busquen voluntaris i voluntàries per col·laborar-hi.

Aquest matí han presentat la jornada de treball que duran a terme dissabte 12 d’Abril de 10:00h del matí, a 18:00h de la tarda, que consistirà en un bloc de dues hores i mitja pel matí, i dues més per la tarda, per tal de netejar, buidar de runes i deixalles els interiors, netejar els creixements vegetals que hi ha hagut a l’interior, i netejar les pintades, moltes d’elles racistes i feixistes.

Entre el bloc de matí i tarda, hi haurà paellada popular per a tots els participants i  una xerrada a càrrec de l’Arxiu Municipal de Blanes per contextualitzar històricament els fets que van succeïr a Blanes durant la Guerra Civil, així com molts d’altres elements de protecció i resistència de la població blanenca davant l’exèrcit franquista que avui ja han desaparegut.

Les jornades tenen com a objectiu recuperar el patrimoni i la memòria històrica de la vila, així com la preservació del simbolisme que suposen aquestes construccions de resistència contra el franquisme. A més, JEV i AJ veuen en aquesta jornada no un fet puntual, sinó que pretenen donar-li continuïtat, si les jornades tenen èxit, amb la recuperació de més espais de memòria històrica a Blanes, poden acabar completat un recorregut o ruta de la memòria.

Per inscriure’s a les jornades, podeu adreçar-vos aqui!

1 comentari:

  1. Me parece una gran iniciativa. Hace años me puse en contacto con el Arxiu Municipal para tratar este tema de los bunker de la Sardana así cómo, la resistencia del Castell de Sant Joan y la línea de defensa de Santa Barbara, la posición de artillería italiana cerca del Tres Turons, etc... Si puedo me apuntaré. Ánimo!
    ferny45@gmail.com

    ResponElimina